Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat 

 On Ylä-Savon maistuvin kesätapahtuma, joka järjestetään jälleen lauantaina 1.8.2020 jo 23. kerran. Juhlia vietetään Lapinlahden jäähallissa ja ne toteutetaan talkoovoimin yhteistyössä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Juhlat alkavat klo 19.00 ja jatkuvat aina kello 01.30 saakka.

Juhlien keskipisteenähän on uhkea juustopöytä, jolla on mittaa reilut 20 metriä. Kaiken kaikkiaan juustopöydässä on tarjolla kymmenkunta erilaista juustoa sekä runsaasti juuston kanssa yhteen sopivia kasviksia, hedelmiä, hilloja sekä leipätuotteita. Juustopöydän ehdoton klassikko on vuodesta toiseen ollut kotimainen Mustaleima Emmental, joka on saanut pöydässä arvoisensa paikan ja suosion. Muita suosikkeja ovat olleet Brie ja Aura. Joka vuosi juustopöydässä on ollut tapana esitellä myös uutuuksia.

Maittavien juustojen lisäksi tarjolla on useita, huolella valittuja puna- sekä valkoviinejä, jotka sopivat juustopöydän antimien kanssa nautiskeltavaksi. Tapahtumassamme on B-oikeudet. (olut, siideri,lonkero) sekä pöytäkattaukset yli 1100:lle hengelle, joten meillä ei tarvitse myöskään seisoskella. Valikoimastamme löytyy myös alkoholittomat viinit ja juomat.

Juhlat ovat hyvien ystävien, makuhermoja kutkuttavien juustojen ja hyvän musiikin ympärille koottu ainutlaatuinen, tunnelmallinen tapahtuma. Pääsylipulla (45 €) saat nauttia koko illan monipuolisesta, mainiosta ohjelmasta sekä vatsan täydeltä juustopöydän runsaista herkuista, jotka eivät lopu kesken. Juomatarjoilut eivät sisälly illalliskortin hintaan.

Kesän 2020 juhlilla yössä soi "Yes sir, alkaa polttaa.." kun lavalle nousee vuosikymmenien kestosuosikki ja leidi useiden hittien takaa, the one and only Discokuningatar Eini! Iltaa tähdittää juontaen, laulaen ja viihdyttäen parivaljakko vailla vertaa, Tangokuninkaat Marko & Jukka! Nämä kaksi herrasmiestä laittavat niin sanotusti "lattian remonttiin!" Illan tanssimusiikkiosuudesta vastaa Lapinlahden oma likka, Tangofinalisti, upea, ihana ja suloinen Mervi Kovero! Alkuillan tunnelmaa lavalla nostattaa uusi tulokas, uusi kyky Saku Ryhänen. Illan musisoinneista ja takuuvarmoista tahdeista vastaa upea Jackpot orkesteri. Illan taukomusiikit taikuroi Dj. Ismo!

"Kaikki mitä voidaan, tehdään talkootyönä". Osa tapahtumasta saaduista tuotoista ohjataan lasten ja nuorten kulttuuri- ja vapaa-ajan harrastusten tukemiseksi. Meille kaikille vapaaehtoistyö, hyväntekeväisyys ja paikallisuus ovat tärkeitä asioita. Haluamme kiittää suuresti talkooväkeämme sekä yhteistyökumppaneitamme, joiden kanssa vuosittain saamme yhdessä tarjota meille jokaiselle ikimuistoisen illan.